ihadafarminafrica


3.8.06

Nietzsche 's boyfriend

.

Το cock oR etsi στον kο NIETZSCHE παρακαλώ και γρήγορα μπας και γκώσει και μας αφήσει να κοιμηθούμε ήσυχοι. Μα είναι στα καλά του ο άνθρωπος; Από το 1890 σκούζει. Χαμπάρι; Σκέψεις στα γρήγορα «σκέψεις που πρέπει να τις αρπάζεις τρέχοντας» όπως έγραφε ο ίδιος:

«Πώς θα μπορέσει να ξεπηδήσει από μας μια ράτσα δυνατών ανθρώπων; Μια ράτσα με κλασσικό γούστο; Μια κυριαρχική ράτσα δεν μπορεί να έχει παρά μια τρομερή και βίαιη καταγωγή. Πρόβλημα: Που είναι οι βάρβαροι του εικοστού αιώνα; Είναι φανερό πως δεν θα μπορέσουν να φανούν και να επιβληθούν παρά ύστερα από τεράστιες κοινωνικές κρίσεις – θα είναι τα στοιχεία που, έχοντας αποδειχτεί ικανά για την μεγαλύτερη σκληρότητα απέναντι των ίδιων των εαυτών τους, θα μπορέσουν να γίνουν οι εγγυητές της πιο επίμονης θέλησης.

Ποιά φρένα είναι τα πιο κατάλληλα και ποιά τα φάρμακα κατά της νεωτερικότητας;

Πρώτα πρώτα:

1.- Η στρατιωτική θητεία (και μάλιστα η υποχρεωτική), με αληθινούς πολέμους που θα σταματήσουν κάθε είδος αστειότητες.

2.- Η εθνική στενότητα που απλοποιεί και συγκεντρώνει.

Η διατήρηση του στρατιωτικού κράτους είναι το τελευταίο μέσον που μας αφέθηκε, είτε για την συντήρηση των μεγάλων παραδόσεων, είτε για την δημιουργία του ανώτερου ανθρώπινου τύπου,-του δυνατού. Κι όλες οι περιστάσεις που διαιωνίζουν την εχθρότητα, την απόσταση μεταξύ των κρατών, δικαιολογούνται έτσι. »

Θα πρέπει να διακρίνουμε εδώ έναν αριστοκρατικό εθνικισμό. Το λάθος του βέβαια είναι πως ποτέ δεν εισχωρεί στο σύνολο των Αγγλοσαξωνικών πολιτισμών. Η αγγλοσαξωνική αριστοκρατία δεν υπάρχει για τον Νίτσε. ΑΓΝΟΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ Ή ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ Ή ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ.
.
Όταν γράφει για την «ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» οικοδομεί έναν ύμνο στο Ναπολέοντα και κατεφέρεται εναντίον της Γαλλικής επανάστασης:

«Στον Ναπολέοντα ωφείλουμε (και καθόλου στην Γαλλική Επανάσταση - που γοητεύτηκε από την ''αδελφοσύνη'' των λαών κι από τα μικρά γαλάζια άνθη της καρδιάς) τ’ ότι μπήκαμε στην κλασσική εποχή του πολέμου.... τα εθνικά κινήματα, ρίζες αυτής της πολεμικής δόξας, δεν είναι παρά οι αντίκτυποι των Ναπολεόντειων πολέμων. Ο Ναπολέων, που έβλεπε στις σύγχρονες ιδέες (και όχι στον πολιτισμό) ένα είδος προσωπικού εχθρού , μ’ αυτή του την εχθρότητα αναδείχτηκε ένας από τους μεγαλύτερους συνεχιστές της Αναγέννησης. Ξανάφερε ανάμεσά μας ένα κομμάτι του αρχαίου κόσμου, κομμάτι αποφασιστικό, κομμάτι από γρανίτη. Και ποιός ξέρει αν αυτό το κομμάτι της αρχαιότητας, δεν γίνει ο κύριος των εθνικών κινημάτων , ο κληρονόμος και ο συνεχιστής του Ναπολέοντα – που ήθελε όπως είναι γνωστό την Ευρώπη ενωμένη κι αυτή την Ευρώπη κυρίαρχο του κόσμου; »

Οράματα σκληρά

Οράματα που τα βιώνουμε τώρα. ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Οράματα όμως που αποδυκνείονται αληθινά. Δυστυχώς.

Πόσο ξεκάθαρη ήταν η πέννα αυτού του ανθρώπου όταν έσκυβε επάνω από το κακό ! Το φαινόμενο Νίτσε είναι τρομερό. Δύναμη / οξύτητα / ταχύτητα σκέψης. Όσοι βιάστηκαν να τον ταυτίσουν με το Γ’ Ράιχ δεν έχουν δει τίποτα ακόμα από το βάθος της σκέψης του. Τώρα που η Δύση μπαίνει στο ύστερο στάδιο του καπιταλισμού ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ που θα κατακάψει την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ (ΔΥΤΙΚΗ - αν προτιμάτε) ΗΘΙΚΗ ΜΑς. Ο Νίτσε είναι ο κήρυκας αυτής της λογικής. Ο προφήτης ενός σκοτεινιάσματος, μιας ζοφερότητας τέτοιας που ποτέ δεν πέρασε η γη.

- cock oR etsi Κε Νίτσε. Πως σας φαίνεται;

- Όλα αυτά που χτίστηκαν πάνω στην αρχαία πίστη και μεγάλωσαν στηριγμένα επάνω της, θα θαφτούν μαζί της.
.


Δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουμε στο σημείο απ' όπου ξεκινήσαμε.