ihadafarminafrica


18.6.07

.
Aρχικά θα ήθελα να εκφράσω την ευχαρίστησή μου σε όλους αυτούς τους δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες media που μετέτρεψαν μια ιστορία πορνογραφίας σε ένα νέο δυναμικό mainstream αγαθό.
.
Μέχρι τώρα το εν λόγω video στο διαδίκτυο περνούσε σιωπηλά. Κάποιοι εστίαζαν κάποιοι άλλοι προσπερνούσαν ανάλογα με τις ανάγκες της ιστοπλοήγησης στην δεδομένη στιγμή θέασης. Το επίμονο πορνικό κοίταγμα μέσα από το γυαλί μέχρι την στιγμή της ανακάλυψης αυτού του video ήταν μια μοναχική ενασχόληση του νεοέλληνα. Μετά ήρθαν οι δημοσιογράφοι και προσπάθησαν να δώσουν ένα νόημα στην καταγραφή του γεγονότος. Τώρα μπορείς να βλέπεις βάζοντας τα παιδιά για ύπνο ή υποδεχόμενος επισκέπτες - να κι ένα ωραίο θέμα για συζήτηση μεταξύ φίλων που έχουν εξαντλήσει όλα τα θέματα μα ακόμα δεν έχουν μιλήσει επί της ουσίας.
.
Αν θέλουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο των οργάνων της τάξης θα πρέπει να τα δούμε ως αντικείμενα που φτιάχτηκαν για να βλέπονται. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργείται μια χωροχρονική απόσταση ανάμεσα σε εμάς και στα αντικείμενα η οποία γεφυρώνεται μόνο μέσα από ένα βλέμμα που συλλαμβάνει ταυτόχρονα δυο εικόνες: της εξουσίας (που προκύπτει από την χρηστική ανάγκη του αντικειμένου) και της ηδονής (που ακολουθεί αυτόματα λόγω ακριβώς της αποτελεσματικότητας του αντικειμένου).
.
Όπως έχω γράψει και παλαιότερα το πορνό υφίσταται μόνο αν εσύ το βλέπεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το βλέμμα έχει διαχωριστεί. Έχει γίνει πορνικό πια. Πλήθος συντηρητικών με επίσημο ένδυμα κραυγάζουν για την παραμόρφωση της εξουσίας και κάποιοι άλλοι στα μουλωχτά καβλώνουν μένοντας αδιάφοροι.
.
Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για γνήσια αχαλίνωτη ευχαρίστηση. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την ατελείωτη ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ με την οποία παίζεται το video-
.
-λες και καλούμαστε να πέσουμε σε παροξυσμό συλλογικής έκστασης.
.
Πρόκειται τελικά για μια μαζική αναζήτηση ικανοποίησης; Εκλογές έρχονται!
.
συνεχίζεται...


Δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουμε στο σημείο απ' όπου ξεκινήσαμε.